FAQ Masalo Armbågsskydd

Här hittar du många svar på frågor om vår Masalo-manschett.

Om du inte hittar svaret på din fråga här, vänligen se även vår sida med instruktioner & information och våra tips för att hantera epikondylit. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss.

För att läsa svaret på frågan, klicka bara på den respektive frågan!

Vilken storlek ska jag beställa och hur mäter jag korrekt?

Your Subtitle Goes Here
?

All information finns nedan och på produktsidan.

Observera att du endast kan uppnå smärtfrihet med rätt storlek. Därför, mät den exakta omkretsen av den tjockaste delen av den drabbade underarmen (mät i ett avslappnat tillstånd med armen lätt sträckt).

Om du inte har ett måttband till hands kan du skriva ut ett här.

Jämför mätningen med vår storlekstabell.

Mellan 25,5 cm och 28,5 cm passar båda storlekarna, vänligen välj storlek 1 om underarmens omkrets är 27 cm eller mindre, välj storlek 2 om omkretsen är mer än 27 cm.

När du beställer, vänligen välj också för vilken arm (vänster eller höger) du behöver manschetten, eftersom Masalo-manschetten är optimerad för bara en armsida åt gången på grund av den olika designen.


Size chart Masalo cuff drawing

Vad används Masalo Armbågsskydd till?

Your Subtitle Goes Here
?

Masalo-manschetten kan användas för akut och kronisk epikondylit (tennisarmbåge, golfarmbåge, musarm) samt i förebyggande syfte.

Mikroskador vid seninfästningarna orsakade av dragkrafter – huvudorsak till epikondylit (tennisarmbåge, golfarmbåge).
Masalo-manschetten minskar dragkrafterna – det drabbade området lindras omedelbart.

Hur fungerar Masalo-manschetten?

Your Subtitle Goes Here
?

Masalo-manschetten lindrar belastningen på senorna i armbågsområdet tack vare ett nytt typ av motdragssystem. Seninfästningarna blir “avslappnade”. Dessutom sträcks och förlängs underarmens muskler med varje armrörelse mot armbågen. Dessa rörelser masserar underarmens muskler, vilket kan lösa upp kramper.

En detaljerad beskrivning av den unika verkningsprincipen finns här: Se Masalos arbetsprincip!

Vänligen se också vår informationsvideo för mer information:

Hjälper Masalo Armbågsskydd alltid?

Your Subtitle Goes Here
?

Hjälper Masalo-manschetten alla?

Masalo-manschetten är ett medicinskt hjälpmedel och medicinska problem varierar från person till person. På samma sätt utvecklas tennisarmbåge och golfarmbåge olika hos alla.

Tveka inte att titta på våra recensioner eller bläddra igenom olika testrapporter, pressartiklar och TV-reportage.

Masalo-manschetten fungerar enligt en logisk och enkel fysisk princip. Dragkrafterna minskas och nästan neutraliseras av ett motdrag. Detta avlastar senorna och det drabbade området.

Trots detta är Masalo-manschetten inte ett mirakelmedel och kanske inte fungerar för alla. Om du klassiskt har smärta i vila och när du sträcker dig (med rörelse av handen, fingrarna…), bör du känna en betydande lindring och smärtlindring med manschetten omedelbart efter korrekt applicering, optimalt uppnår du även omedelbar smärtfrihet, men detta är inte fallet för alla. Om din smärta främst uppstår när du böjer din arm, kommer du också att känna betydande lindring när stödet appliceras korrekt, men det kan ta lite längre tid för smärtan att minskas när din arm är böjd.

Men vi kan under inga omständigheter ge en garanti för botemedel. I princip finns detta inte för medicinska problem, hjälpmedel och botemedel.

Om du är osäker, skriv helt enkelt ut produktdatabladet och visa det för din läkare. En medicinsk professionell kommer att kunna bedöma mycket snabbt om Masalo-manschetten också kan användas för terapi i ditt fall.

Du tar ingen risk genom att köpa Masalo-manschetten online. I distansförsäljning har du generellt en ångerrätt.

När du får manschetten och sätter på den, bestäm om du vill prova den eller hellre skicka tillbaka den. Observera dock att Masalo-manschetten endast kan fungera om den appliceras helt korrekt. Följ därför instruktionerna på vår sida med appliceringsstöd.

Om du, trots allt, helt enkelt inte gillar Masalo-manschetten, returnera den oanvända produkten (vänligen bifoga originalfaktura!). Efter att ha fått tillbaka varan kommer vi att kontrollera varan och återbetala köpeskillingen enligt returpolicyn. Du kan prova på manschetten precis som du skulle göra i en detaljhandelsbutik. Men förstå att vi inte kan ta tillbaka använda och/eller smutsiga produkter.

Vad gör jag om Masalo-manschetten inte hjälper mig omedelbart?

Besök först vår sida med ytterligare information om applicering, hantering, vård och användartips. Om Masalo-manschetten inte ger märkbar lindring omedelbart efter applicering är något förmodligen fel (manschetten appliceras inte optimalt, passar inte, osv.). På den sidan hittar du också detaljerad information om hur du bäst kontaktar oss och hur vi kan hjälpa dig snabbare.

Det är mycket viktigt för oss att Masalo-manschetten hjälper dig effektivt. Därför, prova inte runt i onödan och läs ovanstående sida en gång i din fritid.

Om du har applicerat Masalo-manschetten korrekt bör du definitivt känna betydande lindring inom 15-30 minuter. Om du har en “klassisk” tennisarmbåge bör du omedelbart märka, till exempel när du lyfter med en korrekt passad manschett, att det finns betydligt mindre belastningssmärta (idealt sett kan du omedelbart belasta armen smärtfritt igen).

Om du har den så kallade golfarmbågen kanske du initialt känner “bara” lindring av de smärtsamma seninfästningarna. Behandlingen av golfarmbågen tar ofta längre tid.

Hur som helst bör du ha tålamod. Det finns kunder som omedelbart kan återgå till full viktbelastning och smärtfri (eller nästan smärtfri) användning av armen och återgå till normal sport och arbete inom bara 1-3 dagar, och andra för vilka det kan ta veckor med stadig förbättring. Detta skiljer sig mycket från person till person.

Om du känner motdraget och du definitivt har tennis- eller golfarmbåge (epikondylit) har du verkligen bra chanser att Masalo-manschetten kommer att hjälpa dig också.

Hur snabbt hjälper Masalo-manschetten?

Det beror helt på hur din individuella situation ser ut när det gäller din tennisarmbåge eller golfarmbåge, och om du verkligen har en sådan skada/sjukdom.

Även om seninfästningarna omedelbart lindras efter korrekt applicering, men om du känner omedelbar smärtlindring eller när du uppnår smärtlindring beror på många faktorer (läs även användarrecensionerna). Om du till exempel nyligen har fått injektioner eller andra behandlingar kan smärtan också ha sitt ursprung där. Framstegen kan vara linjära – stadigt bättre och bättre – eller vid intervall med återhämtning – smärta – återhämtning osv. Du kan ha gjort något under tiden med armen, vilket förstärker problemet igen för en kort tid, eller du bara kämpar mot inflammation.

Medicin är så komplex att man inte kan förutsäga hur processen kommer att utvecklas individuellt för dig. Inte utan anledning måste läkare uppfylla höga krav, studera många år och ständigt studera vidare.

Masalo-manschetten fungerar enligt en enkel, mekanisk och logisk princip. Det är inte ett läkemedel och kan inte bekämpa inifrån som läkemedel mot smärta och inflammation.

Vid tveksamhet, rådfråga en läkare du litar på.

Hur får jag reda på om Masalo-manschetten också kan hjälpa mig?

Om du har en “klassisk” tennisarmbåge eller golfarmbåge, och en definitiv diagnos har ställts av en läkare, har du i grund och botten mycket goda chanser att Masalo-manschetten kommer att hjälpa dig.

Köp din manschett, sätt på den korrekt och bestäm sedan om du vill prova den eller inte. Om inte, vänligen skicka tillbaka den oanvända och få full återbetalning av köpeskillingen. Tveka inte att fråga din läkare om råd innan du köper – och om han/hon tror att Masalo-manschetten passar för dig. Du kan antingen visa manschetten, eller skriva ut artikelsidan och presentera den för din läkare.

Du hittar vårt produktdatablad (.pdf) här: Visa informationsflyer (.pdf)

Kan jag fortfarande sträcka ut och fullt förlänga min arm med Masalo-manschetten?

Your Subtitle Goes Here
?

Ja, det kan du. Ju hårdare du ställer in överarmsremmen, desto mer ansträngning behöver du för full förlängning och desto tidigare börjar också motdraget, och med det lindringen. Därför ställer många kunder inledningsvis manschetten lite hårdare.

Kan jag återvända till arbete och sport med Masalo-manschetten?

Your Subtitle Goes Here
?

Ja, om du har bekräftad tennis- eller golfarmbåge och manschetten hjälper dig, kan och bör du röra armen så normalt som möjligt med skyddet på. Kunder rapporterar att smärtfri tennis, squash, golf och styrketräning snabbt blir möjligt eftersom manschetten skyddar genom sitt motdragprincip. Bordtennis, dock, eller sporter där ibland extremt snabba roterande rörelser krävs, kan kräva att manschetten bärs lite längre i förväg.

Hantverk, tyngdlyftning och jämförbara aktiviteter bör vara möjliga att utföra ganska snart igen.

Om du sysslar med styrketräning eller bodybuilding eller bara gillar att gå till gymmet, tveka inte att läsa vår sportinformationsida.

Athlete wears Masalo cuff against tennis elbow

Hur länge och hur ofta bör jag bära Masalo-manschetten?

Your Subtitle Goes Here
?

Ju mer konsekvent du bär manschetten, desto bättre stöder den läkningsprocessen.

Vi rekommenderar att du bär manschetten kontinuerligt om möjligt, dag och natt, de första två veckorna och sedan så regelbundet som möjligt tills fullständig läkning.

Av detta skäl använder många kunder en andra manschett för att byta (efter arbete, efter sport, tvätt av manschetten, etc.), så du är skyddad på bästa möjliga sätt hela tiden.

Woman wears Masalo cuff at night against tennis elbow, golfer's elbow, mouse elbow

Medicinska Frågor & Svar: Kirurgi, bursit & Co. - kan manschetten hjälpa mig?

Your Subtitle Goes Here
?

Jag har kronisk epikondylit och är inbokad för operation. Kan Masalo-manschetten hjälpa mig? Särskilt kunder som har problemet, skadan redan under en längre tid och i en extrem form rapporterar ofta att manschetten kan orsaka en omedelbar lindring och gradvis lindra smärta. Bland dessa finns fall av personer som har haft att göra med tennisarmen eller golfarmen i många år och de uppskattar särskilt den återvunna livskvaliteten med Masalo-manschetten.

Jag har redan genomgått operation och har fortfarande ont. Kan Masalo-manschetten fortfarande hjälpa mig? Det är definitivt värt ett försök. Vi har några kunder som fortfarande hade smärta efter operation och nu kan röra sin arm helt normalt igen tack vare Masalo-manschetten.

Jag har svår smärta särskilt på natten och på morgonen. Kan Masalo-manschetten hjälpa mig mot detta? Detta är ganska typiskt för tennisarmbåge och golfarmbåge. De flesta kunder rapporterar nattlig smärta och sömnlösa nätter. På natten kontrollerar du inte dina rörelser och när du vrider dig i sömnen och kanske stöder dig med den drabbade armen. Många människor rapporterar också en “vilo-smärta” när armen helt enkelt ligger ner. Masalo-manschetten kan och bör bäras på natten. Blodflödet störs inte, vilket gör att du kan bära manschetten permanent. Detta bör snart ge tillbaka en avslappnande, smärtfri och djup sömn.

Jag har bursit. Kan Masalo-manschetten fortfarande hjälpa mig? Masalo-manschetten är ett mycket effektivt bandage mot epikondylit, du bör inte experimentera med det, eftersom denna manschett utvecklar starka krafter. Dessa har också en effekt på armbågen, vilket också kan vara negativt om diagnosen är felaktig eller annorlunda.

Dessutom får vi inte ge medicinska råd och våra uttalanden får under inga omständigheter ersätta medicinska råd.

Det är mycket ofta så att det finns två olika problem med epikondylit (en skadad sena – som kan behandlas mycket bra med vår manschett, eftersom det finns omedelbar och permanent lindring när den bärs, förutsatt att manschetten appliceras och används helt korrekt – dessutom, i många fall finns det inflammation, som ofta uppstår på grund av de skadade senorna). Bursit (inflammation av bursa) kan vara relaterad till epikondylit eller inte.

Diskutera detta med din läkare, visa honom vår princip för åtgärd. Säkert kan din läkare berätta om Masalo-manschetten troligen gagnar eller skadar dig.

Du hittar vårt produktdatablad (.pdf) här: Visa informationsflyer (.pdf)

View info flyer (.pdf)

Byte: Passar något inte eller inte ordentligt? Fel storlek?

Your Subtitle Goes Here
?

Om du känner att något inte passar eller inte sitter ordentligt, ta först bort manschetten. Kontakta oss INNAN en eventuell retur!

Om du inte känner någon effekt, manschetten känns för tajt, eller du kan enkelt sträcka din arm utan något motstånd, är manschetten troligen felaktigt applicerad (i 95% av fallen) eller den passar inte.

Vi hjälper dig snabbt – se till med hjälp av vår applikationssida att manschetten har applicerats exakt enligt instruktionerna eller kontakta oss så kommer vi att guida dig steg för steg genom processen. Till kontaktformuläret

To the contact form

Returer: Vad gör jag om jag inte gillar Masalo-manschetten och vill returnera den?

Your Subtitle Goes Here
?

Om du av någon anledning inte är nöjd med Masalo-manschetten, följ dessa steg:

  1. Returnera helt enkelt den oanvända artikeln och du kommer att få full återbetalning omedelbart. Du kan prova manschetten hemma precis som du skulle i en butik. Vi ber dig dock förstå att vi inte kan ta tillbaka eller byta ut slitna, använda eller smutsiga varor.

  2. Om det bara handlar om smak kan vi tyvärr inte göra mer för dig än att erbjuda dig en problemfri retur. Detta händer dock i mycket få fall, eftersom våra kunder vanligtvis har mycket ont.

  3. Kontakta oss innan du returnerar varorna. Oftast uppstår returer om manschetten inte passar eller inte appliceras korrekt och därför uppnås ingen effekt. Vi tar gärna tid att hjälpa dig att applicera Masalo-manschetten korrekt så att du får största möjliga nytta. Det är din hälsa och ditt val. Vi finns här för att hjälpa dig.

Kundnöjdhet ligger verkligen nära våra hjärtan och vi stöttar dig gärna där vi kan. De flesta av våra försäljningar genereras nu på basis av remisser – och vi vill behålla det så.

Vårdinstruktioner & tvätt av manschetten

Your Subtitle Goes Here
?

Masalo-manschetten kan handtvättas i 30°C.

Som rengöringsmedel, använd kommersiellt tillgängliga tvättmedel (utan blekmedel).

För att bibehålla kardborrebandens funktionalitet under lång tid och för att undvika skador rekommenderar vi att du stänger banden innan tvätt.

Vid torkning, utsätt inte produkten för direkt värme (t.ex. uppvärmning, solljus osv.).

Torktumla inte!

Masalo cuff MED against tennis elbow is washed in a sink at 30 degrees

ORDER NOW!
Order 100% safe and convenient in our online store!
Free shipping within Sweden!

ORDER NOW!

Order 100% safe and convenient in our online store!
Free shipping within Sweden!