Så fungerar Masalo Armbågsskydd

Anledningar till att man får tennisarmbåge

Den huvudsakliga orsaken till tennisarmbåge och golfarmbåge är de dragkrafter som påverkar seninfästningarna vid varje rörelse av armen, vilket kan orsaka inflammation.

Diagram cause of epicondylitis, tennis elbow, golfer's elbow of Peak Padel Sweden AB.
Diagram of Masalo cuff countertraction principle against tennis elbow, golfer's elbow, mouse elbow, epicondylitis

Dragkraft? Skapa motkraft!

Du kan se verkan av dessa dragkrafter på din egen arm: Placera armen på ett bord och rör fingrarna, du kommer att se rörelsen vid den yttre epikondylen. Eller slut helt enkelt din hand till en näve några gånger och öppna den igen. Om du nu tar tag i den nedre delen av din underarm i området för seninfästningarna nära armbågen med din andra hand, kommer du att känna musklerna – dragkrafterna – arbeta.

Engelskt TV reportage angående Masalo Armbågsskydd

Den tyska sändningskanalen “Welt der Wunder” (svenska “En värld full av under”) och en högt respekterad sportläkare från Schweiz testade vår Masalo-manschett mot epikondylit.

I detta klipp förklaras manschettens unika verkningsmekanism av läkaren, och det kliniska bilden av tennisarmbågen och varför vår uppfinning kan hjälpa varje drabbad visas också.

Övertyga dig själv och ta en titt!

Så fungerar armbågsskyddet

Masalo-armbågsskydd fungerar med det beprövade Masalo-motdrag-principen, som fortfarande är unik inom området för epikondylit-hjälpmedel.

Korrekt applicerad ger vår manschett omedelbar lindring av de skadade seninfästningarna och armen kan användas igen.

Över 60 000 kunder har redan kunnat besegra sin skada med vår hjälp.

Immediate pain relief

The injured tendon attachments can heal and the arm can be used normally again

Unique operating principle

Tensile forces are diverted to the upper arm strap

Den bekväma underarmsmanschetten av Masalo-manschetten placeras mitt på underarmen och fixeras med den högkvalitativa och mycket hållbara kardborrebandet.

Överarmsremmen fästs sedan också med kardborreband och justeras enligt aktivitet, belastning och skadans/sjukdomens grad.

På grund av den unika och patenterade designen håller överarmsremmen vid varje rörelse. Ett glidande av remmen förhindras av ett extra element med silikonnoppar på insidan. Dragkrafterna minskas eller stoppas helt genom motdragsprincipen, och det drabbade området lindras. De negativa dragkrafterna leds om till överarmsremmen och oskadliggörs. Detta ger de drabbade senorna en chans att läka, även om armen fortfarande kan användas och belastas normalt.

Masalo-manschetten arbetar inte med kompression (tryck) och kan därför bäras permanent. Den säkrade blodcirkulationen kan positivt stödja läkningsprocessen, även på natten stöds och lindras armen.

Masalo-manschetten skapar ett motdrag, som motverkar dragkrafterna och omedelbart lindrar det drabbade området!

Kort info:

Unikt motdragsprincip lindrar omedelbart det skadade området.

Seninfästningarna skyddas och läkningen påverkas positivt.

Manschetten kan bäras permanent utan att störa blodcirkulationen – detta möjliggör skydd och lindring – dag och natt!

Masalo-manschetten är inte ett konventionellt stöd för tennisarmbåge och fungerar INTE med kompression.

Vad gör Masalo-manschetten så speciell?

Masalo-manschetten är tvättbar, så den kan bäras även inom yrken där det ställs höga hygienkrav, såsom inom sjukvården, sjukhus, daghem, osv.

Därför är även svettiga träningspass eller tuffa jobb i grova, smutsiga miljöer inte längre ett problem.

Masalo-manschetten kan bäras permanent och därmed avsevärt minska driftstoppet på jobbet.

Dessutom kan manschetten nu bäras vid simning, vattensportaktiviteter som surfing, stand-up paddling, osv.

Du kan till och med bära manschetten under en skjorta och generellt under dina kläder.

Masalo-manschetten kan bäras förebyggande och ge omedelbar lindring för akut och kronisk epikondylit.

Manschetten kan och bör bäras 24 timmar initialt om möjligt, så att senorna förblir permanent avlastade – även på natten – och sömnen inte störs av okontrollerade rörelser.

 

Woman wears Masalo cuff at night against tennis elbow, golfer's elbow, mouse elbow

Informationsvideo:

Kolla vår informationsvideo!
Tryck på  “Play” för att titta!

Vilken storlek behöver jag?

Masalo-manschetten finns i två olika storlekar och versioner för vänster och höger arm.

För att bestämma rätt storlek, vänligen mät din underarms omkrets vid den tjockaste delen av den drabbade armen (när den är lätt utsträckt, i ett avslappnat tillstånd)

Välj sedan din storlek och om du behöver manschetten för vänster eller höger arm.

Mellan 25,5cm och 28,5cm passar båda storlekarna. Välj storlek 1 om din underarms omkrets är 27cm eller mindre, och storlek 2 om den är mer än 27cm.

Size chart for Masalo cuff MED against tennis elbow, golfer's elbow

Kan Masalo Armbågsskydd verkligen hjälpa mig?

Vänligen läs också recensioner och omdömen från våra kunder. Masalo-manschetten har redan hjälpt tusentals patienter att besegra deras epikondylit för gott.

Masalo-manschetten kan användas för akut och kronisk epikondylit (tennisarmbåge, golfarmbåge, musarmbåge) samt som en förebyggande åtgärd. Den är effektiv för skador på den inre epikondylen (“golfarmbåge”) liksom för inflammation i den yttre epikondylen (“tennisarmbåge”) och finns för både vänster och höger arm.

Flera lager av testade textilier, vaddering och andra drag- och funktionella material ger fantastisk effekt, optimal komfort och ett attraktivt utseende.

Masalo-manschettens unika aktiva princip skyddar seninfästningarna i nästan alla vardagssituationer och rörelser av armen – vare sig det gäller arbete, under sport eller i vanligt vardagsliv.

Du kan göra individuella justeringar (t.ex. dra åt överarmsbandet lite för vissa aktiviteter) för att säkerställa att motdraget redan fungerar när armen är vinklad till strax över 90 grader.

I grund och botten kan du använda armen som vanligt och i vardagen brukar man sällan behöva förbli i vissa positioner (starkt böjd eller extremt utsträckt) under en längre tid. Om detta är nödvändigt eftersom du till exempel måste arbeta mycket på datorn och med musen, välj då andra inställningar som beskrivits och använd om möjligt en ergonomisk mus och tangentbord. Dessutom bör du alltid ta små pauser och röra armen mycket medvetet.

Woman working at PC and computer wearing Masalo cuff against mouse arm and tennis elbow

Vår Masalo-manschett kan inte garantera 100% och fullständigt skydd av senorna i alla situationer – men detta är inte nödvändigt för att återhämta sig.

Framför allt är det viktigt att röra på armen så ofta som möjligt och att använda den så normalt som möjligt. Denna rörelse lossar dessutom och masserar underarmsmusklerna. Manschetten bör lossna igen och igen med armen starkt böjd, så att blodcirkulationen är ostörd. Blod är viktigt för läkningsprocessen.

Till skillnad från andra tennisarmbågsarmband med kompressionsprincip kan vår Masalo-manschett därför bäras permanent och därmed bidra väsentligt till full återhämtning.

Det som positivt påverkar återhämtningsprocessen och dessutom skyddar senorna bättre i alla situationer är ganska enkla och billiga handledsbandage. I detta avseende, ta gärna en titt igen på vår sida “Tips för att hantera epikondylit”.

Faktum är att den huvudsakliga belastningen på seninfästningarna orsakas av rörelser av handleden och fingrarna.

Se till att utföra allt arbete så jämnt som möjligt och inte ryckigt. Även om vår manschett inte kan ge 100% och permanent skydd för senorna, ger den lindring större delen av tiden och detta stöder läkningsprocessen drastiskt.

Därför, bär Masalo-manschetten så ofta och konsekvent som möjligt.

Sammanfattningsvis

Masalo-manschetten fungerar med en unik verkningsprincip och har redan hjälpt tusentals drabbade.

Den framstående effekten har alltid varit den unika försäljningspunkten för vår smarta uppfinning – lättnaden bör märkas omedelbart efter att ha satt på manschetten korrekt.

Masalo-manschetten är av hög kvalitet, visuellt attraktiv, effektiv och består av en mängd lager av de mest moderna, funktionella materialen, vilket gör att det är mycket trevligt och bekvämt att bära manschetten.

Two men stand in front of medical store and talk about Masalo cuff against tennis elbow, golfer's elbow, mouse elbow

Manschetten är tvättbar och kan därför bäras i yrken med höga hygienstandarder, samt för simning, vattensporter och mycket mer.

Det drabbade området lindras inte bara omedelbart och permanent av den motdragkraft som manschetten utövar, men underarmsmusklerna masseras också och lossas när armen rör sig.

På grund av motdragkraften kan manschetten inte jämföras med konventionella tennisarmbandsbandage eller stöd – vår Masalo-manschett fungerar enligt en unik verkningsprincip.

Masalo-manschetten är därför det idealiska hjälpmedlet för alla epikondylitdrabbade, idrottare, arbetare och aktiva människor och bör också profylaktiskt “sitta” i varje medicinskåp och sportväska.

Informationsmaterial:

Om du fortfarande är osäker, visa Masalo-manschetten eller produktbeskrivningen för din husläkare och få en ytterligare professionell åsikt. Så kan du vara säker på att Masalo-manschetten är rätt verktyg för dig.

Klicka helt enkelt på knappen märkt “Visa Info-PDF” och skriv ut vår informationsbroschyr eller skicka filen. 100% virusfri och säker.

Info-PDF

BESTÄLL NU!